Gréckokatolícka charita Prešov

• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Chudoba v nás, modlitby, beseda, chvály
Email Tlač PDF

CHUDOBA V NÁS, modlitba, beseda, chvály

V nedeľu, 19. novembra, po prvýkrát vo svojej histórii slávila katolícka cirkev Svetový deň chudobných, ktorý vyhlásil pápež František. Gréckokatolícka charita Prešov sa zapojila do pápežovej výzvy svätou liturgiou v gréckokatolíckom Katedrálnom chráme sv. Jána Krstiteľa v Prešove. Program pokračoval o 14.30 hodine v priestoroch Resocializačného strediska Domov nádeje s názvom „Chudoba v nás“. Jeho súčasťou bola beseda bývalého misionára pátra Massea Golhu, OFM, ktorý sa podelil so svojimi skúsenosťami z misie v Južnom Sudáne. Upozornil, že aj napriek viacerých formám chudoby veriacich, možno u nich badať neutíchajúci zápal pre Krista. Spríjemním programu bola košická gospelová skupina Kalich pôsobiaca pri Oáze – nádej pre nový život v Bernátovciach. Medzi hudobníkmi kapely nájdeme aj 2 našich klientov, ktorí úspešne absolvovali resocializáciu a dnes sú zaradení do bežného života. Na záver sme sa spoločnou modlitbou s duchovným správcom charity otcom Vasilom Kormaníkom pomodlili na úmysel dňa - za chudobných.

FOTOGALÉRIA

IBAN: SK18 7500 0000 0040 0842 5976

Pozrite si stránku v preklade

Bl. Peter Pavol Gojdič