Gréckokatolícka charita Prešov

• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Naša kolegyňa Ľubica je najlepšou zamestnankyňou
Email Tlač PDF

NAŠA KOLEGYŇA ĽUBICA JE NAJLEPŠOU ZAMESTNANKYŇOU

Na 7. ročníku oceňovania sociálnych služieb Prešovského samosprávneho kraja - Krídla túžby vystúpili naši mladí z Domu sv. Anny a ocenenie si odniesla kolegyňa Ľubica z Domova nádeje. V pondelok, 2. októbra, na veľkej scéne Divadla Jonáša Záborského boli ocenení traja laureáti, ktorých spomedzi nominovaných vybrali členovia sociálnej komisie pri Zastupiteľstve kraja. Medzi ocenenými bola aj naša kolegyňka Ľubica, ktorá pracuje v našich službách už takmer 20 rokov.

V rámci kultúrneho programu sa v plnej paráde predviedli naši mladí z Domu sv. Anny v divadelnom vystúpení "Farby". V kategórii zamestnanec zo zariadenia sociálnych služieb si krajské ocenenie spomedzi šiestich nominácií prevzala Ľubica Sluťaková. Ľubka odpracovala v Gréckokatolíckej charite vyše tretinu svojho života a prešla od práce sociálneho pracovníka v útulku Dom Charitas až po terapeutku v Resocializačnom stredisku Domov nádeje. V plnej miere sa odborne venuje klientom strediska. Svojim profesionálnym, odborným a ľudským prístupom sa stala neodmysliteľnou súčasťou terapeutického tímu a oporou klientom pri ich sprevádzaní procesom resocializácie. Klienti sa aj po ukončení tohto procesu za ňou vždy radi vracajú. Svojim kolegom aj klientom je terapeutkou s vľúdnym srdcom, kamarátkou aj mamou.

„Bola som veľmi prekvapená, že som bola nominovaná, no 21 rokov práce v tejto oblasti mi prinieslo najmä veľa skúseností. Najviac som ich získala počas prvých rokov, keď bolo naše zariadenie ešte útulkom a to od ľudí, ktorí mali ťažké životné situácie, boli niekoľko rokov vo väzení. Od týchto ľudí som sa najviac naučila načúvať ľudským príbehom. Prešla som od tých najmenších drobností, kopania základov plotov a darovaných postelí až po dnešné zariadenie, v ktorom sa vyšperkoval resocializačný program a boli sme označení ako ukážkové zariadenie v tomto smere," prezradila laureátka Krídel túžby.

IBAN: SK18 7500 0000 0040 0842 5976

Pozrite si stránku v preklade

Bl. Peter Pavol Gojdič

Zakladateľ GKCH Prešov a patrón mesačníka Cesta