Gréckokatolícka charita Prešov

• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Do školy sme vystrojili niekoľko školákov
Email Tlač PDF

DO ŠKOLY SME VYSTROJILI NIEKOĽKO ŠKOLÁKOV

Počas letných prázdnin sme sa aj my zapojili do Zbierky školských pomôcok s hlavným mottom: „S prázdnou taškou sa do školy nechodí.“ V poradí už 8. ročník organizovala Slovenská katolícka charita v období od 1. júna do 31. augusta 2017. Aj naše zberné miesta v mestách Prešov, Svidník, Humenné, Snina a Stará Ľubovňa boli k dispozícii všetkým ochotným darcom. Aj takouto formou sa snažíme byť blízko pri človeku. Ďakujeme všetkým darcom.

Počas letných prázdnin využilo možnosť darovania školských pomôcok niekoľko ochotných darcov. Vyzbierali sme vyše 100 zošitov, 50 školských tašiek a peračníkov, nápomocné budú aj farbičky a iné písacie potreby. Darcovia nosili úplne nové potreby, ale našlo sa aj niekoľko archívnych kúskov. Školské potreby sme venovali sociálne slabším rodinám so školopovinnými deťmi v mestách, kde sme zbierku realizovali. Vďaka patrí všetkým darcov, a tento rok špeciálne aj farníkom z Okružnej, ktorí sa spoločne s otcom Mariánom Feckaničom aktívne zapojili.

Zapojenie sa do zbierky bola jedna z možností podporiť u ľudí cit pre solidaritu a pomoc, a rovnako aj podnietiť zmysel pre ekológiu a recykláciu. Veď ešte zachovalé, funkčné školské potreby, ktoré by inak zapadli prachom, môžu slúžiť ďalším školákom pri plnení ich povinností v nasledujúcom roku.

IBAN: SK18 7500 0000 0040 0842 5976

Pozrite si stránku v preklade

Bl. Peter Pavol Gojdič

Zakladateľ GKCH Prešov a patrón mesačníka Cesta