Gréckokatolícka charita Prešov

• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Faustínky ukázali svoj talent na Krídlach túžby
Tlač PDF

FAUSTÍNKY UKÁZALI SVOJ TALENT NA KRÍDLACH TÚŽBY

28. júna sa na pódiu amfiteátra v meste Svidník predviedli aj dievčatá a zamestnankyne z Domu sv. Faustíny – domov na polceste v rámci regionálneho kola súťaže Krídla túžby.

Po úvodných privítaniach hostí a ctených členov poroty sa začal súťažný program tvorení 14 prihlásenými zariadeniami a prevádzkami. Dievčatá si program poctivo pripravovali a trénovali spoločne so zamestnankyňami niekoľko dní. Predviedli sa v krásnych farebných kostýmoch, ktoré výborne ladili s ich programom. Faustínky vystúpili ako 2. súťažné zariadenie a pre divákov i porotu si pripravili viacero rusínskych a ľudových skladieb, báseň a vystúpenie zakončili temperamentným cigánskym tancom.

Príjemnú atmosféru súťaže okrem umeleckého zážitku vytváralo krásne letné počasie aj chutné občerstvenie pripravené pre účinkujúcich. Na záver porota ocenila a odmenila každé prihlásené zariadenia a ich prácu a vybrala 3 postupujúcich do krajského kola. Naša účasť na súťaži bola príjemným spestrením dňa i prezentáciou našej práce.

Okrídlená barla v žltom srdci je symbolom regionálnej súťaže Krídla túžby, ktoré vyhlasuje Prešovský samosprávny kraj a realizuje sa pod záštitou jej predsedu Petra Chudíka. Cieľom súťaže je nájsť v sociálnych službách na území PSK poskytovateľa, zamestnanca a prijímateľa, ktorí svojou mimoriadnosťou, kvalitou poskytovaných sociálnych služieb, výnimočnými úspechmi, inovatívnymi metódami práce a pod. môžu byť príkladom dobrej praxe v sociálnych službách.

IBAN: SK18 7500 0000 0040 0842 5976

Pozrite si stránku v preklade

Bl. Peter Pavol Gojdič

Zakladateľ GKCH Prešov a patrón mesačníka Cesta