Gréckokatolícka charita Prešov

• Decrease font size
Chvály vo Svidníku
Tlač

Dievčatá a pracovníčky z Domu sv. Faustíny sa veľmi rady zúčastňujú Chvál v Chráme Božej Múdrosti. Spoločne sme sa zúčastnili aj chvál (poslednú februárovú sobotu), ktoré viedol o. Peter Milenky so svojou skupinou.

Boh sa nám prihovára neprestajne, a to rôznymi spôsobmi. Najčastejšie to voláme modlitba. Jedným so spôsobom sú chvály, kde sa ľudia stretávajú so živým Bohom. Kresťania veria, že Boh nehovorí iba cez tichú adoráciu a hlbokú modlitbu. Hlasnú hudbu, kreatívne vystúpenia a dobré vzťahy privoláva k sebe aj mladých ľudí. Veriaci môžu spevom chváliť Jeho meno, vzdať Mu vďaky, prosiť Ho o požehnanie pre iných, pre seba i pre celé mesto. Jednoducho môžu byť s Bohom ako s priateľom a zažiť dobrú atmosféru. Chvály sú výborný spôsob, ako pozdvihnúť svoju dušu k Pánovi. Aj kráľ Dávid spieval, chválil a tancoval. Počas chvál sa nad nami otvára nebo a k Bohu sa šíri s príjemná vôňa. Zaháňajú úzkosť, depresiu a strach a napĺňajú nás.

IBAN: SK18 7500 0000 0040 0842 5976

Pozrite si stránku v preklade

Bl. Peter Pavol Gojdič

Zakladateľ GKCH Prešov a patrón mesačníka Cesta