Gréckokatolícka charita Prešov

• Decrease font size
Fašiangový karneval vo Svidníku
Tlač

Fašiangové obdobie je časom zábavy, veselenia a hodovania. K tomuto obdobiu neodmysliteľne patrí aj fašiangový karneval. Ten si v pondelok (30.1.) pripravili aj v Dome sv. Faustíny – domov na polceste, kde sa klientky aj pracovníčky mohli pochváliť svojou kreativitou.

Karneval patrí k jedným z najpestrejších a najradostnejších podujatí vôbec a bol organizovaný pre všetky klientky Domu sv. Faustíny, kde vstupenkou bola karnevalová maska zhotovená vlastnoručne. K tejto úlohe pristúpili všetky klientky s veľkou vážnosťou a kreativita im naozaj nechýbala. V maskách a kostýmoch na karneval prišli aj pracovníčky. Výsledkom ich snaženia bolo, že sa na parkete predstavila moderátorka, srdce, ježibaba aj s metlou, ktorá o sebe tvrdila, že má 120 rokov. Na karnevale bola aj modelka, tehotná žena, stará babka, nevesta na úteku, motýľ, mačka, tenistka, kominárka, Japonka, prasiatko celé v ružovom, ale aj šachovnica. Klientky po predstavení sa predviedli svoje talenty a ponúkli všetkým kultúrny program. Nakoniec každá z masiek bola patrične ocenená. Záverečnou bodkou bola diskotéka, ktorú si všetky zúčastnené užili a do sýta sa vytancovali.

IBAN: SK18 7500 0000 0040 0842 5976

Pozrite si stránku v preklade

Bl. Peter Pavol Gojdič

Zakladateľ GKCH Prešov a patrón mesačníka Cesta