Gréckokatolícka charita Prešov

• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Zbierka na charitu v chrámoch

"Prekonajme strach z toho, že si zašpiníme naše ruky, aby sme pomohli tým núdznym, ktorí to potrebujú." (pápež František)

JARNÁ ZBIERKA NA CHARITU
5. marec 2017

Kalendárny rok 2016 bol pre nás mimoriadne významný. Spoločne sme si pripomenuli 25-ročné znovuobnovenie našej činnosti, získali Ocenenie Prešovského samosprávneho kraja, a tiež sa nám podarilo rozšíriť a zlepšiť poskytované služby. Všetko to robíme s cieľom zmierniť ľuďom v núdzi ich trápenie a zlepšiť ich životné podmienky.
Aj keď dnes pomáhame takmer 2 000 jednotlivcom a rodinám v šiestich mestách Prešovskej archieparchie, potrebujeme Vašu pomoc. Zbierka na charitu realizovaná v chrámoch je pre nás jedným z pravidelných finančných príjmov. Vďaka nim vieme efektívne plánovať naše aktivity.

Celoslovenská jarná zbierka na charitu sa realizuje prvú pôstnu nedeľu vo všetkých chrámoch na Slovensku. Ide o zbierku, ktorá je v rámci Prešovskej archieparchie podporená a schválená našou cirkevnou autoritou, prešovským arcibiskupom a metropolitom Mons. Jánom Babjakom SJ.

Jarná zbierka 2017 - info plagát
Jarná zbierka 2017 - info list

Zväčšiť obrázok

PREHĽAD PREDCHÁDZAJÚCICH ZBIEROK NA CHARITU V CHRÁMOCH:

2016 - JESENNÁ ZBIERKA

2016 - JARNÁ ZBIERKA

2015 - JESENNÁ ZBIERKA

Milí priatelia, webova stránka www.zbierkygkch.sk, na ktorom sa nachádzali informácie o Klube priateľov bol zrušený z dôvodu aktualizácie súčasného webu. Za pochopenie ďakujeme.

IBAN: SK18 7500 0000 0040 0842 5976

Pozrite si stránku v preklade

Bl. Peter Pavol Gojdič

Zakladateľ GKCH Prešov a patrón mesačníka Cesta