Gréckokatolícka charita Prešov

Dom Charitas
domov na polceste

Pod Táborom 33/A, Prešov

Domov na polceste podľa § 27 zákona č. 448/2008 o sociálnych službách v platnom znení.

Dom Charitas je pobytovou sociálnou službou, ktoré začalo poskytovať svoje služby 1. januára 2010 (zariadenie sa transformovalo zo zariadenia Chráneného bývania, ktoré vzniklo 1. júla 2002 a svoju činnosť ukončilo k 31. decembru 2009). Cieľovou skupinou sú dospelé osoby, ktoré nemajú zabezpečené ubytovanie: po skončení poskytovania sociálnej služby v inom zariadení, po skončení náhradnej starostlivosti alebo ochrannej výchovy, po ukončení pobytu v zariadení zriadených na vykonávanie opatrení sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately, ktorými sú detský domov alebo resocializačné stredisko.

Poskytované služby:
odborných činností: sociálne poradenstvo, pomoc pri uplatňovaní práv a právom chránených záujmov, pracovná terapia,
obslužných činností:ubytovanie na určitý čas,
ďalších činností: utváranie podmienok na prípravu stravy, vykonanie základnej osobnej hygieny, pranie, žehlenie a údržba bielizne a šatstva, záujmová činnosť, úschova cenných vecí,,
doplnkové služby:šatník, duchovná a pastoračná starostlivosť.

IBAN: SK18 7500 0000 0040 0842 5976

Pozrite si stránku v preklade

Bl. Peter Pavol Gojdič

Zakladateľ GKCH Prešov a patrón mesačníka Cesta